Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Adél
-3 °C
5 °C

Birkákkal lesz Street View a Feröer-szigeteken

2016.07.12. 17:51

Nem vártak tovább a Google-re a Feröer-szigetek lakói, hogy a Street View szolgáltatáshoz feltérképezze az atlanti-óceáni szigetcsoportot, birkák segítségével Sheep View 360 néven saját maguk készítenek helyi utca- és tájképeket – írja az MTI.

Egy helyi birkapásztor és a turisztikai hivatal egyik munkatársa, Durita Dahl Andreassen alkotta speciális hám segítségével egy kicsiny vállalkozó csoport 360 fokos kamerákkal szerelt fel öt birkát, hogy elvégezzék a lábmunkát a helyi utcaképek megalkotásához. Miközben a birkák a szigeten vándorolnak és legelnek, folyamatosan küldik a felvételeket a GPS-koordinátákkal Andreassennek, amiket ő feltölt a Google Street View-ra.

"Itt a Feröer-szigeteken saját módszereinkkel dolgozunk. Tudván, hogy kicsik vagyunk, a Google pedig egy vállalatóriás, úgy éreztük, hogy ezt az utat kell járnunk" – idézte Andreassent a Guardian. Eddig a Sheep View csoportnak az egyik sziget öt településéről sikerült panorámaképeket készítenie és egy 360 fokos videót is forgattak. 

A Feröer-szigeteken 49 188 ember él és 80 ezer birka legel. A Sheep View-csoport nemcsak a szigeteket akarja reklámozni ily módon a látogatóknak, hanem rá akarja bírna a Google-t arra, keressék fel hazájukat és fejezzék be a feltérképezést.  • Vennék
  • Hírek