Nagy a baj a Hyperloop One körül

Hyperloop-One-setting-up-for-test
2016.07.13. 13:34

Bombaként robbanhat a hír, hogy a Hyperloop One, a futurisztikus vasút egyik társalapítója beperelte társait. Ráadásul eléggé szokatlan vádakkal jött elő Brogan BamBrogan, pénzügyi megtévesztéssel, visszaéléssel, fizikai megfélemlítéssel vádolja a másik társalapítót és testvérét.

Brogan BamBrogan azért hagyta ott a SpaceX-et, hogy megalapítsa a Hyperloop One-t. Ez egy olyan szupervonat lenne, amely föld alatti csövekkel kötne össze nagyvárosokat. Ezekben a csövekben vákumban hajtott kapszulavonatok lebegnének óránként 800 kilométeres sebességgel.

Ez dőlhet teljesen be, ha igazak Brogan BamBrogan állításai. Szerinte Shervin Pishevar társalapító és testvére, Afshin arra használja a Hyperloop One projektet, hogy kiterjesszék személyes brandjüket, szórakozzanak, és persze megtömjék zsebeiket. És ez csak egy része a benyújtott keresetnek.

BamBrogan felidéz egy esetet, amikor kihagyott egy moszkvai utat, amelyen befektetőknek mutatták be a projektet, hogy kritikus hibákat javítson ki. Miután az orosz befektető aggodalmát fejezte ki a jelen lévő Shervin Pishevarnak, hogy miért nincs ott BamBrogan, az dühös lett. A kereset szerint ezek után Shervin testvére egy akasztófakötelet helyezett BamBrogan széke fölé. A cég biztonsági kamerái mindent felvettek. BamBrogan szerint az üzenet világos volt, az eset után ráadásul felszólították, hogy vegyen ki szabadságot, és több társát kirúgták.

BamBrogan azzal is vádolja a testvérpárt, hogy saját rokonaikat veszik fel a céghez, csökkentve ezzel a társaság készpénzállományát. Egy pr-osnak például havi 15 ezer dollárral növelték a fizetését, miután randizni kezdett Shervin Pishevarral. A kereset számtalan további esetet is felsorol, amelyek a testvérek visszaéléseit mutatják be. Köztük olyan fenyegetésekről is szó esik, amelyeket a cégben dolgozók ellen követtek el.

A per komoly következményekkel járhat. A cég komoly hírverést kapott, sok befektető érdeklődött a projekt iránt még akkor is, ha eléggé hihetetlennek tűnt a megvalósítása. A vállalkozás 130 millió dollárt szedett össze befektetőktől, a tervek szerint meg is kezdték volna az első működő modell megépítését. Ez a folyamat most könnyen megakadhat.  • Hírek
  • Bankszámla