Biztonsági bejelentkezés és ingyenhívás a nizzai túlélőknek

2016.07.15. 09:10

A nagyobb techcégek és szolgáltatások most is szinte azonnal reagáltak a nizzai terrortámadásra. Ingyenes hívásokkal, biztonsági bejelentkezéssel próbálnak segíteni a túlélőknek.

A Google például bejelentette, hogy ingyenessé teszi Franciaországban a hívásokat. Ez azt jelenti, hogy a Hangouts, Google Voice és Project FI appokkal ingyen hívhatnak bárkit a világon.

A Facebook most is aktiválta a biztonsági bejelentkezést (Safety Check) a Nizzában lévők mobilján. Ez azt jelenti, a túlélők egy kattintással jelezhetik hozzátartozóiknak, ismerőseiknek, hogy jól vannak.

A közösségi szolgáltató ezt a lehetőséget nagyobb tragédiák, természeti katasztrófák idején veti be. Az utóbbi időben több példa volt arra, hogy terrortámadások után is bekapcsolják. Ez történt például Párizsban tavaly novemberben, amikor több mint 130-an haltak meg, valamint Orlandóban, amikor 49 embert lőtt le egy terrorista.

A beszámolók szerint Nizzában horrorisztikus jelenetek játszódtak le, ezért a hatóságok arra kérik a túlélőket, hogy ne posztoljanak sokkoló képeket és videókat a közösségi oldalakra.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport