Bányamentőknek kellett kihozni a pokémonozó tiniket

2016.07.15. 17:51

A Pokémon Go-őrület kezd veszélyessé válni. A rendőrség már szinte Pokémon-nyelven kommunikál az emberekkel, hogy legyenek szívesek kevésbé hülyének lenni, mert előbb-utóbb belehal valaki. 

Legutóbb például négy Pokémon Gó-zó tinédzsert kellett a bányamentőknek kimentenie egy elhagyatott alagútrendszerből, ami amúgy a brit kormánynak tartanak fenn nukleáris támadás esetére. A barlangok amúgy látogathatóak, de csak térképpel és idegenvezetővel. Szerencsére a fiatalok addig bóklásztak az alagutakban, míg sikerült annyi térerőt találniuk, hogy hívhassák a 999-es segélyhívót.

A négy fiatal sértetlenül megúszta a kalandot, nem úgy, mint a tizenegy amerikai, missouri gyerek, akit kiraboltak egy Pokéstopnál (ezek a valóságban is létező, de a játékban kiemelt helyek), vagy az a londoni srác, akit kórházba kellett szállítani, mert elcsapta egy bicikli. A rendőrök ezért most már folyamatosan figyelmeztetik a játékosokat a biztonságra, olyan tanácsokkal, hogy mindig figyelj a környezetedre, csoportban játssz a barátaiddal, ne játssz az utak közelében vagy vezetés közben. A richmondi rendőrség ennél lazábbra vette a figurát és olyan üzeneteket használ, hogy "Squirtle nem úszik veled a Temzében".

A fokozott rendőrségi figyelem a baleseteken túl is szükséges. Az Amerikai Egyesült Államokban, Indianában egy próbaidőn lévő, bejegyzett szexuális ragadozót fogtak el a rendőrök, miközben a gyerekekkel játszott egy népszerű Pokéstopnál. Ráadásul pont azon a napon, amikor a Gyermekvédelmi Liga (National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC) jelezte a játék készítőinek, hogy frissíteni kellene a szoftvert, a gyerekek védelmében.  

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport