Tévévé változik át a Facebook

2016.07.21. 15:26

Eddig csak az internetet akarta egy az egyben lenyelni a Facebook, de most már a tévécsatornákat is felfalná. Legalábbis erre utalnak a héten bevezetett változtatások, hogy a Facebook Live videói most már teljes képernyőn is futhatnak, és az élő közvetítések maximális időtartamát 4 órára növelték a korábbi másfél óráról. 

A közvetítések többféle beállítással működhetnek. A tartalom előállítója és a néző egyaránt dönthet úgy, hogy inkább kikapcsolhatja a hozzászólások megjelenítését, mert akkor a videó teljes kijelzőn futhat. Sőt még a lájkok is letilthatók. A Facebook Live így már sokkal inkább hasonlít egy hagyományos tévéadásra, mint egy videó mellett futó, igen változatos minőségű kommentáradatra.

A változtatások után bárkinek lehetősége lesz végig közvetíteni hosszabb eseményeket, legyen az utcai tüntetés, konferencia, vagy csak egy laza a hétvégi sütögetés, hátha az is érdekel valakit.

Már csak az a kérdés, hogy kinkek van idejük egy huzamban 4 órán át a Facebook előtt ülni, és hogy mit tesz majd a Facebook azért, hogy az online adásokat ugyanolyan könnyen megtaláljuk, mint a tévécsatornákat, távirányítóval a kézben a tévénk előtt ülve. 

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM