Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Feltalálták a mindenszínű okostollat

2016.08.03. 20:39

Nem mindenki születhet Rembrandtnak vagy El Grecónak, hogy pont a megfelelő színeket keverje ki olajfestékből. A Cronzy Pen okostoll fejlesztői gondoltak azokra is, akik az első színkeverési ismereteiket a Photoshoppal szerezték: gyakorlatilag megterveztek és legyártottak egy, a digitális pipetta elvén működő tollat. Csak ez nem a képernyőn, hanem a valóságban megkattintott színeket tudja azonnal kikeverni.

A Cronzy még nem végleges termék, a tervezői az Indiegogón gyűjtenek rá. Érdemes megnézni az okostollat bemutató videót is, rögtön egyértelmű lesz, hogy mi ebben a nagy szám.

Cronzy okostoll

A Cronzyval a tervezők ígérete szerint 16 millió színt lehet kikeverni; a beépített tintapatronok úgy működnek, mint egy kis nyomtató, vagyis alapszínekből keveri ki az árnyalatokat. A működéshez szükséges energiát lítium-polimer akkumulátor biztosítja; állítólag egy feltöltéssel napokig használható. A toll hegyét a beszkennelni kívánt színhez nyomva a Cronzy létrehozza azt, és azonnal firkálhatunk is vele. A tollhoz különböző vastagságú tollhegyeket is kínálnak.

Az első prototípus 2014-ben, a nagyjából végleges modell mostanra készült el. A tervezők 200 ezer dollárt kérnek az Indiegogón. Mostanáig valamivel több mint kilencezret sikerült összegyűjteniük, de a kampányból még két hónap van hátra. Akit érdekel, az viszont gyorsan csapjon le rá, mert az alapmodell végleges ára 220 dollár lesz, de az első 100 darabot 100 dollárért adják.