Judit
2 °C
7 °C

Százmillió Volkswagen meghekkelhető

2016.08.12. 09:33

A világ legnépszerűbb autóiban találtak biztonsági rést a Birmingham Egyetem kutatói, akik Flavio Garcia vezetésével tavaly már rámutattak néhány hibára a Volkswagen autóiban. A kutatócsoport most azt állítja, hogy 100 millió Volkswagen ajtaját tudják kinyitni egy nagyon egyszerű módszerrel.

A két módszert kombinálva 60 másodperc alatt elvihető az autó.

Az egész művelethez nem kell más, csak egy TI Chronos okosóra. Különösebb szakértelmet sem igényel a művelet, és a támadás ugyanolyan távolságból működik, mint az autó eredeti kulcsa, tehát pár tíz méterről kinyithatók az ajtók.

A támadásnak nincs semmilyen látható nyoma, így még ha nem is viszik el az autót, a tulajdonosok akkor sem lehetnek teljesen biztosak abban, hogy senki sem járt az utastérben.  

Szerencsére a Volkswagent már 2015-ben értesítették a hibáról, és az autógyártók zöme azóta sokkal biztonságosabb csipeket használ.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?