Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Akár 600 kilométer egy töltéssel

2016.08.15. 14:29

Újabb bizonyítékok kerültek elő, hogy a Tesla tényleg megnöveli autóinak akkumulátorait az újabb modellekben. A Model S és Model X autókban állítólag 100 kWh-os lesz az akkumulátor.

Ez azért érdekes, mert így jóval nagyobb távot tehetnek meg az autók egy töltéssel, akár 600 kilométert is mehetnek egyhuzamban az autóval. Eddig 90 kWh-osak voltak az akkumulátorok a Tesla elektromos autóiban.

A Tesla hivatalosan nem reagál a már hosszú ideje tartó találgatásokra. A mostani bizonyítékként kezelt dokumentum is egy holland blogon, a Kentekenen jelent meg. Ott az írják, hogy a holland szabályozás szerint előre be kell adni, hogy milyen modelleket szeretnének majd az EU-ban árusítani. A modellek között pedig Tesla 100D és 100K nevek szerepelnek, ami az akkumulátorra utalhat.

Ráadásul a 100D leírásában 613 kilométeres távolságot ír, mint az egy töltéssel megtehető út, ami 380 mérföldnek felel meg. Ennyit nagyobb akkumulátorral tud megtenni az autó.

Nem ez az első alkalom, hogy a 100 kWh-os akkumulátorról írnak a szaklapok. Korábban az autógyártó szoftverében bukkantak egy P100D nevű modellre, ahol a P a prémium kategóriát jelentheti. Néhányan még a Tesla saját hirdetéseiben is azt látták, hogy ezzel próbál súgni a gyártó, de a szóvivő akkor közölte, hogy semmi ilyesmiről nincs szó.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?