Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Saját mobilcsipeket gyártana az LG

2016.08.17. 08:55

Az LG eddig a Qualcomm processzorait használta mobiljaiban, most azonban azt tervezik, hogy saját lábra állnak. Saját fejlesztésű mobilcsipeket szeretnének gyártani az Intel gyáraiban. Ha minden jól megy, akkor már 2017-ben megkezdődhet a gyártás.

A hírt az Intel egyik fejlesztői konferenciáján hangzott el San Franciscóban, ezzel hónapok óta tartó találgatást zártak le. Nem az LG az első mobilgyár, amely saját fejlesztésű chipeket tesz mobiljaiba, többek között a Samsung, az Apple és a kínai Huawei is ezt teszi.

A mobilpiac több gyártója többnyira a Qualcomm vagy valamely kínai rivális processzorait használja. Az LG az Intel új generációs 10 nanométeres gyártási technológiáját használja majd fel, amellyel vékonyabb chipeket lehet gyártani.

Az LG még nem reagált a hírekre, így nem tudni, hogy milyen eszközökbe, mobilokba vagy tabletekbe kerülnek az új, saját gyártású chipek.