Bernát, Felícia
EUR 384,06 Ft
USD 364,06 Ft
8 °C
30 °C

Saját mobilcsipeket gyártana az LG

2016.08.17. 08:55

Az LG eddig a Qualcomm processzorait használta mobiljaiban, most azonban azt tervezik, hogy saját lábra állnak. Saját fejlesztésű mobilcsipeket szeretnének gyártani az Intel gyáraiban. Ha minden jól megy, akkor már 2017-ben megkezdődhet a gyártás.

A hírt az Intel egyik fejlesztői konferenciáján hangzott el San Franciscóban, ezzel hónapok óta tartó találgatást zártak le. Nem az LG az első mobilgyár, amely saját fejlesztésű chipeket tesz mobiljaiba, többek között a Samsung, az Apple és a kínai Huawei is ezt teszi.

A mobilpiac több gyártója többnyira a Qualcomm vagy valamely kínai rivális processzorait használja. Az LG az Intel új generációs 10 nanométeres gyártási technológiáját használja majd fel, amellyel vékonyabb chipeket lehet gyártani.

Az LG még nem reagált a hírekre, így nem tudni, hogy milyen eszközökbe, mobilokba vagy tabletekbe kerülnek az új, saját gyártású chipek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek