Erzsébet
1 °C
4 °C

Lenyűgöző az ötemeletes kék halál

2016.08.22. 10:48

Amióta létezik a Windows, egyik legismertebb képernyője a kék halál (ha közben változtattatta is a színét a Microsoft), angol nevén Blue Screen of Death (BSOD), amit a felhasználók nem szeretnek látni, mert azt jelenti, hogy valami elromlott az operációs rendszerben, annyira, hogy csak az újraindítás segíthet, vagy néha még az sem.

A képernyő sokszor feltűnést kelt különböző automatáknál, hatalmas kivetítőkön, de akkorát talán még sosem láttunk, amit most a Register talált: egy ötemeletes kék halál a thaiföldi Pattaya Beachen.

A képből az is kiderül, hogy a számítógépen Windows XP futott, aminek elvileg már lejárt a támogatása, bár pont kritikus rendszereknél a Microsoft már többször meghosszabbította és külön szerződést kötött, hogy ne kelljen olyan gyorsan váltaniuk a nagy cégeknek, állami szerveknek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?