Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Whatsapp odaadja a telefonszámokat a Facebooknak

2016.08.25. 16:52

WhatsApp  elkezdi átadni az információkat felhasználóiról a Facebooknak, ami teljesen ellentétes korábbi politikájukkal. A cég korábban azt ígérte, hogy a felhasználók adatai nem kerülnek át senkihez, ezt mondták akkor is, amikor a Facebook megvette őket rengeteg pénzért

Akkor szó szerint azt írták, hogy a „magánélet a DNS-ükbe van kódolva, az a célunk, hogy olyan keveset tudjunk rólad, amennyire csak lehet”. Hát, változnak az idők, most jelentették be, hogy megváltoznak a szabályok, így átadhatják az adatokat az anyacégnek.

A Facebook láthatja majd a telefonszámokat, amikkel a Whatsapp-fiókjukat használják a júzerek, így követhetőek a két szolgáltatás között a felhasználók, könnyebb lesz reklámokkal szórni őket.  Whatsapp szerint a változás azért van, hogy jobb élményt nyújthassanak a felhasználóknak, például jobban küzdhetnek a spamek ellen. A Facebookal összekapcsolt telefonszám alapján pedig barátokat ajánlhat az oldal. A felhasználók magánélete pedig továbbra is fontos nekik, ezért mindent meg is tesznek: titkosítás például tényleg van már az üzenetküldőben.