Albert, Lipót
7 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

A Whatsapp odaadja a telefonszámokat a Facebooknak

2016.08.25. 16:52

WhatsApp  elkezdi átadni az információkat felhasználóiról a Facebooknak, ami teljesen ellentétes korábbi politikájukkal. A cég korábban azt ígérte, hogy a felhasználók adatai nem kerülnek át senkihez, ezt mondták akkor is, amikor a Facebook megvette őket rengeteg pénzért

Akkor szó szerint azt írták, hogy a „magánélet a DNS-ükbe van kódolva, az a célunk, hogy olyan keveset tudjunk rólad, amennyire csak lehet”. Hát, változnak az idők, most jelentették be, hogy megváltoznak a szabályok, így átadhatják az adatokat az anyacégnek.

A Facebook láthatja majd a telefonszámokat, amikkel a Whatsapp-fiókjukat használják a júzerek, így követhetőek a két szolgáltatás között a felhasználók, könnyebb lesz reklámokkal szórni őket.  Whatsapp szerint a változás azért van, hogy jobb élményt nyújthassanak a felhasználóknak, például jobban küzdhetnek a spamek ellen. A Facebookal összekapcsolt telefonszám alapján pedig barátokat ajánlhat az oldal. A felhasználók magánélete pedig továbbra is fontos nekik, ezért mindent meg is tesznek: titkosítás például tényleg van már az üzenetküldőben.