László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghekkelték az Opera böngészőt

2016.08.29. 14:56

Hekkertámadás érte az Opera böngészőt kiadó cég szervereit. Bár állításuk szerint gyorsan blokkolták az illetéktelen behatolást, akik használták a program szinkronizációs funkcióját, jobb, ha jelszót változtatnak – nemcsak magában az Operában, hanem minden olyan szolgáltatásban, amelyet korábban összekötöttek vele.

Az Operánál hasonlóan működik a szinkronizálás, mint a többi nagy böngészőnél: a felhasználók dönthetnek úgy, hogy a cég szerverein, a felhőben tárolják a bejelentkezési információikat, hogy ne kelljen minden egyes eszközön újra beírogatni.

A cég minden felhasználót, aki használta ezt a funkciót, kötelezte, hogy változtassa meg az Opera-fiókja jelszavát, de értelemszerűen a fiókhoz kapcsolt külső szolgáltatásokhoz nem férnek hozzá, ezért azt javasolják az érintett felhasználóknak, hogy minden ilyen jelszót változtassanak meg maguk. Annak ellenére is, hogy hangsúlyozták: minden tárolt jelszó hashelve és sózva (titkosítva és a visszafejtést nehezítő extra biztonsági réteggel ellátva) volt, így nincsenek közvetlen veszélybe a személyes adatok.

Az eredetileg norvég, de egy kínai konzorciumnak júliusban eladott Operát világszerte 350 millióan használják, de a szinkronizálás csak 1,7 millió felhasználónál volt bekapcsolva, a többieket a cég szerint egyáltalán nem érinti a támadás.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!