Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-4 °C
3 °C

Távolról nyírhatja ki a Samsung a Note 7-et

2016.09.12. 16:54

A Samsung hivatalosan arra próbálja rávenni a felhasználókat, hogy vigyék vissza Note 7 készüléküket, mert a mostani szériában vannak olyan mobilok, amelyeknek felrobbanhat az akkumulátoruk.

A legújabb, egyelőre meg nem erősített hírek szerint a dél-koreai cég drasztikus módszert alkalmazhat, hogy rávegye a vásárlókat a cserére. A Redditen egy olyan poszt terjed, amelyben egy felhasználó azt írja, a Samsung a távolból deaktiválja azokat a készülékeket, amelyeket nem visznek vissza szeptember 30-ig.

Állítólag Franciaországban tervezi ezt a lépést a cég, és szeptember 19-től lehet becserélni a készülékeket. Akik visszaviszik a Note 7-üket, cserébe kapnak egy ugyanolyan színű, nem robbanó készüléket és egy Gear VR-t is. Elképzelhető, hogy a fenyegetés hatására a felhasználók tényleg elkezdik visszavinni a már megvásárolt mobilokat, ha igaz egyáltalán a pletyka.

A Samsungnak érdeke, hogy minél előbb lebonyolítsák a cserét, így is egymilliárd dollárjába kerülhet a malőr. Mert van egy másik probléma is: a légügyi hatóságok azt tanácsolják, hogy a repülőgépeken senki ne használja a Note 7-et, ez pedig további súlyos milliókba kerülhet a Samsungnak. Fontos megjegyezni, hogy a Samsung hivatalosan nem nyilatkozott a távoli deaktiválásról.