Háromszázmillióan videotelefonálnak a Facebookon

2016.09.13. 11:32

A Facebook jó úton halad, hogy multimédia kommunikációs erővé váljon, a Messenger nevű üzenetküldő szolgáltatásán 300 millióan szoktak hagyományos és videóüzeneteket küldeni, vagyis videotelefonálni. Ez nagyjából annyi, ahányan összesen használják a Skype-ot.

A Messengernek amúgy egymilliárd használója van, legalábbis potenciális használója, az aktívak száma ennél lényegesen kisebb. De a videótelefonálást a saját adataik szerint 300 millióan tényleg használják.

Mondjuk adja is magát ez a funkció, hiszen a közösségi oldal mindennél jobban ismeri ismerősi, munkahelyi és családi körünket. Nem meglepő, hogy a felhasználók itt próbálják ki a videótelefonálás újdonságát és nem valami más alkalmazás letöltésével, ahol valószínűleg nem is találnak meg mindenkit, akivel szeretnének beszélgetni.

A Facebook először 2013-ban kezdett kísérletezni a VoIP audiótelefonálással, 2015 közepén tette lehetővé mindenki számára a videótelefonálást. Idén áprilisban már csoportos hívásokat is lehet indítani. Ezzel a versenytársak előtt járnak, a Snapchatban és a Google Duóban nincs csoportos hívásra lehetőség.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM