Mihály
2 °C
16 °C

Néhány hét múlva kapható lesz Marty McFly önbekötős cipője

2016.09.22. 13:52

A Nike végre bejelentette, hogy mikortól lesz megvásárolható az önbekötős sportcipő, amelyet a Vissza a jövőbe film második része óta várnak a trilógia rajongói. A gyártó is évek óta ígérgeti, több prototípust is gyártott már, de eddig semmi nem történt.

Most jutott el odáig a technológia, hogy tényleg legyártható a cipő. Az önbekötős cipőt HyperAdapt 1.0 névre keresztelték, november 28-tól lehet megvásárolni néhány kiválasztott amerikai üzletben. Az ára nem ismert, de a Wired szerint ne számítsunk arra, hogy olcsó lesz. A cipőkbe damilt tettek, és egy nyomásra érzékeny szenzort. Amikor a felhasználó beleteszi a lábát a cipőbe, az automatikusan érzékeli ezt, és elkezdi összehúzni a damilt. A szorosságot állítani is lehet ezt a cipő nyelve melletti két gombbal.

A gond az, hogy a cipő akkumulátorral működik, ami lemerülhet. Ilyenkor egy felvillanó led jelzi, hogy ideje tölteni. Az aksit három óráig tart feltölteni, és nagyjából két hétig működik egyetlen töltéssel. A másik probléma, hogy elég hangos az önműködő cipőfűző, fura fémes hangot ad. És nekünk a színe sem tetszik, de ez már ízlés dolga.