Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A lassú mobilokat célozza az új Facebook-app

2016.10.03. 13:11

A Facebooknak van egy alkalmazása azoknak a felhasználóknak, akiknek régi telefonjuk van vagy lassú a netkapcsolatuk. Egy éve létezik ez az alkalmazás és most a Facebook üzenetküldő szolgáltatására, a Messengerre is kiadtak egy ilyen jellegű alkalmazást.

A Facebook Messenger lite ismeri az alapvető funkciókat, alig 10 megabájt a teljes mérete. Lehet vele csetelni, képeket és linkeket küldeni, de még a stickerek is működnek rajta. Egy dologról nem beszél az alkalmazást bejelentő poszt, és ez az akkumulátorra gyakorolt hatása. A Facebook lite-ot használva például lassabban merül a mobil.

Nem mindenki tudja használni az új alkalmazást, iOS-re például nem adták ki, csak androidos mobilokon működik. De a Facebook lite is csak androidra van. Annak megjelenésekor a Facebook ki is jelentette, hogy a régi, lassabb androidos készülékeket használóknak szeretnék megkönnyíteni a közösségi oldal használatát.

Egyelőre csak néhány országban tölthető le, mint Kenya, Tunézia, Malajzia, Venezuela. De a Facebook azt ígéri, hogy hamarosan a világ többi országában is elérhető lesz a Messenger lite.