Árpád
-5 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

A lassú mobilokat célozza az új Facebook-app

2016.10.03. 13:11

A Facebooknak van egy alkalmazása azoknak a felhasználóknak, akiknek régi telefonjuk van vagy lassú a netkapcsolatuk. Egy éve létezik ez az alkalmazás és most a Facebook üzenetküldő szolgáltatására, a Messengerre is kiadtak egy ilyen jellegű alkalmazást.

A Facebook Messenger lite ismeri az alapvető funkciókat, alig 10 megabájt a teljes mérete. Lehet vele csetelni, képeket és linkeket küldeni, de még a stickerek is működnek rajta. Egy dologról nem beszél az alkalmazást bejelentő poszt, és ez az akkumulátorra gyakorolt hatása. A Facebook lite-ot használva például lassabban merül a mobil.

Nem mindenki tudja használni az új alkalmazást, iOS-re például nem adták ki, csak androidos mobilokon működik. De a Facebook lite is csak androidra van. Annak megjelenésekor a Facebook ki is jelentette, hogy a régi, lassabb androidos készülékeket használóknak szeretnék megkönnyíteni a közösségi oldal használatát.

Egyelőre csak néhány országban tölthető le, mint Kenya, Tunézia, Malajzia, Venezuela. De a Facebook azt ígéri, hogy hamarosan a világ többi országában is elérhető lesz a Messenger lite.