Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Saját sávjuk lehet az önjáró autóknak

2016.10.04. 11:25

Az már nem kérdés, hogy az automata autók megjelennek az utakon, most egy újabb lépés segítheti gyorsabb elterjedésüket. Egy Seattle-i székhelyű befektetési cég azt javasolja, hogy Seattle és Vancouver közötti autópályán legyen fenntartva egy sáv az önjáró autóknak.

A Madrona Venture Group 5-15 éven belül látja megvalósíthatónak ötletét. Azért erre esett a választása, mert egyre szorosabb a kapcsolat a két város között. Seattle régóta az Amazon és a Microsoft központja, de a két techóriás sok irodát nyitott a két és fél órányi autóútra lévő Vancouverben.

Vancouver saját maga jogán is bekerülhet a hírekbe, mivel a város erőteljesen fejlődő startupközpontként is ismerik. A két város összekötése automata autókkal még jobban erősítené a kapcsolatot, miközben az autópálya kiépítése kevesebbe kerülnek, mint a javasolt 30 milliárd dolláros vonatpálya. Legalábbis a Madrona szerint.

Akárhogy is dönt a két város vezetése, az biztos, hogy a jövőben nagyon sok hasonló javaslattal fogunk találkozni, amely az önműködő autók terjedését segítik majd elő. Főleg, miután tényleg megjelennek az utakon ezek a járművek néhány éven belül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?