Árpád
-2 °C
4 °C

Elkészült a Panasonic hajlítható akkuja

2016.10.05. 16:45

Rugalmas, hajlítható akkumulátort fejlesztett ki a japán Panasonic, és ezt Japán legnagyobb elektronikai vásárán, a Ceatecen mutatták be szerdán - írja az MTI. A vállalat  most még csak egy 25 fokban hajlítható modellt kínál, és azzal számol, hogy legkésőbb 2018-ban piacra kerülhetnek az ilyen aksival működő eszközök.

Képernyőfotó 2016-10-05 - 11.14.32.png

A rugalmas akkumulátorok nagy hátránya, hogy még nem sikerült óránként 60 milliamper fölé tornászni a teljesítményüket, miközben a mai okostelefon-akkumulátorok teljesítménye óránként 1500-3000 milliamper. A Panasonic oldalán látható információk szerint a legkisebb 28,5×39 milliméteres hajlítható akku 17,5 mAh kapacitású, de a 60 mAh kapacitású sem hatalmas, csupán 40×65 milliméteres. 

A hajlítható akkumulátoroknak az okosórákban vehetik hasznát, és ha sikerül növelni a kapacitást, az lökést adna az összecsukható érintőképernyős okostelefonok fejlesztésének. Iparági szakértők szerint többek között a Samsung és az LG is dolgozik ilyen mobilon. Ehhez persze ki kell fejleszteni az összecsukható kijelzőt is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?