Eszter, Eliza
EUR 383,05 Ft
USD 356,88 Ft
14 °C
24 °C

Már javított Samsung Note 7 égett ki egy repülőn

2016.10.06. 09:12
Kiürítették a Southwest Airlines Washingtonból Baltimore-ba induló Boeing 737-esét, mert füstölni kezdett az egyik utas Samsung Note 7-es telefonja.

Már épp felszálláshoz készülődtek volna, az utasok beszálltak, a kaputól tolták el a gépet, mikor a kapitány jelentette a toronynak, hogy szükség lesz a tűzoltókra, mert füstöt észleltek az utastérben. A gépen 81 utas volt, ők is és a személyzet is ugyanott szálltak ki, ahol pár perccel korábban bejutottak.

A reptéri tűzoltók parancsnoka szerint a telefon olyan csúnyán összeégett, hogy meg sem lehet állapítani a típusát. A mobil tulajdonosa azonban elmondta, hogy bár az akkumulátorparával sújtott Note 7-ese volt, de szeptember 21-én már élt a Samsung által felajánlott cserével egy hivatalos kereskedésben, vagyis a javított akkumulátor volt a telefonjában. A Samsung egyelőre nem erősítette meg a hírt, külön vizsgálócsoportot küldtek a reptérre, az összeégett készüléket a tűzoltóság lefoglalta. A közleményük szerint ameddig nem kerül birtokukba a készülék, nem tudják megerősíteni, hogy ebben az incidensben egy új Note 7-es érintett. A Southwesttel és a helyi hatóságokkal együtt most azon dolgoznak, hogy visszaszerezzék a készüléket, és megbizonyosodjanak a hiba okáról. Több információval csak a készülék vizsgálata után fognak tudni szolgálni. 

Nem ők az egyetlenek, akik vizsgálódnak: az amerikai fogyasztóvédelmi hivatal vezetője is azt mondta az ABC News híradójában, hogy komolyan foglalkoznak az üggyel, és a tulajdonost is keresték.

A Samsung Galaxy Note 7 augusztus 19-én került a boltokba, azonban pár napon belül futótűzként kezdett terjedni a hír, hogy a telefon akkumulátora olyan szinten túlmelegszik, hogy ki is gyulladhat használat vagy töltés közben. A botrány miatt a Samsung szeptember másodikán jelentette be, hogy kicseréli a hibás készülékeket, szeptember 15-én pedig világméretű visszahívást jelentettek be, hogy annak keretein belül kicserélhessék a veszélyes akkumulátorokat.

Egy korábbi összesítés szerint csak az USA területén 92 igazolt akkumulátor-túlhevüléses eset történt, ebből 26 esetben volt sérülést okozó tűz, illetve 55-ször esett kár más értéktárgyban a telefon miatt – volt, hogy autók égtek ki, de garázstüzet is írtak már a Note 7 számlájára.

A légitársaságok többsége amúgy külön üzenetben hívja fel az utasok figyelmét arra, hogy ha valakinek Note 7-ese van, az minimum kapcsolja ki, de a legjobb, ha oda is adja a telefont az utaskísérőknek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla