Árpád
-2 °C
3 °C

Mesterséges intelligenciát vett a Samsung

GettyImages-461061560
2016.10.06. 10:10

A Samsung megveszi a Viv csapatát, így nemsokára a dél-koreai termékekben is megjelenhet a mesterséges intelligencia. A Viv egy fiatal cég, a hanggal vezérelhető személyi asszisztensüket csak idén tavasszal mutatták be, de a csapat tapasztalt veteránokból áll. Elég annyit tudni, hogy Dag Kittlaus, Adam Cheyer és Chris Bringham alkotta meg a Sirit is, amit 2010-ben vásárolt fel az Apple, de aztán otthagyták a céget, hogy megint saját lábra álljanak.

Ezzel a felvásárlással sokkal nagyobb dolog is létrejöhet, mint amivel a Google, az Apple vagy az Amazon próbálkozik, mert

a Samsung évente félmilliárd terméket ad el.

Látható, hogy a riválisok is igyekeznek túllépni az okostelefonon, másfajta eszközöket is a piacra dobnak, de a tévét, zenelejátszót, hűtőt, mosógépet, szárítót, porszívót, fitneszeszközöket, és még több tucat egyéb terméket gyártó Samsungot elég nehezen fogják utolérni. A dél-koreai cég is évek óta okosítja az elektronikus eszközeit, és van egy saját platformja is, a Tizen, amelyen futtatni tudja a Viv asszisztensét, ami azt jelenti, hogy még a Google Androidjára sincs szüksége a sikerhez.  

Egyedül azt nem tudni még, hogy a Viv mire képes. Láttunk már meggyőző demókat, például a bécsi Pioneers fesztiválon, ahol kerek mondatokkal tettek fel kérdéseket, utasításokat, és a Viv szépen válaszolt, mintha nem is géppel társalognánk, hanem egy másik emberrel. Kereskedelmi forgalomba hozott termékben viszont még nem találkoztunk vele.

Az biztos, hogy a jövőben egyetlen mobilgyártó se lesz versenyképes intelligens asszisztens nélkül, és egy ilyen rendszerrel a háttérben már megalapozottan lehet azt mondani az eszközökre, hogy okosak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?