Eszter, Eliza
EUR 383,06 Ft
USD 356,88 Ft
14 °C
24 °C

Hárommilliárd dollárt bukik a Samsung a kieső Galaxy Note 7-eladásokon

2016.10.14. 10:20

A Samsung azt nyilatkozta, hogy körülbelül hárommilliárd dollár bevételkiesést okoz nekik a Galaxy Note 7 telefonok visszahívása. A veszteség a két következő pénzügyi negyedévben éreztetni fogja a hatását.

A Galaxy Note 7 balszerencsés útja augusztusban kezdődött. Világszerte több tucat olyan esetet jelentettek be, hogy a telefon akkumulátora túlhevül, szélsőséges esetekben kigyullad.

Akkor úgy tűnt, hogy a Samsung kezelni tudja a helyzetet. Elkönyvelték, hogy a veszteségeik akár egymilliárd dollárra is rúghatnak. Készülékcsere-programot hirdettek, a legyártott, hibás modelleket visszahívták, a balszerencsés vásárlóknak új, biztonságos telefonokat ígértek.

Úgy tűnt, hogy minden rendben van, de rövidesen érkeztek az első hírek arról, hogy a cseretelefonok is kigyulladnak.

  • Október 6: Már javított Samsung Note 7 égett ki egy repülőn. A Southwest Airlines egyik járatán füstölni kezdett az egyik utas Note 7 telefonja. A járatot törölték, az utasokat leszállították. A légitársaságok tiltólistára tették a Galaxy Note 7-et.
  • Október 7: Másodszor is visszahívják a Note 7-et? Ekkor érkeztek az első hírek arról, hogy talán a cserekészülékek sem biztonságosak. A Forbes arról cikkezett, hogy a Samsung akár a ki is vonhatja a piacról a Note 7-et, mert az eset komolyan ronthatja a márka hírnevét és a termékeikbe vetett bizalmat.
  • Október 10: Leállítják a Galaxy Note 7 gyártását. A kigyulladó cserekészülékek miatt a nagyobb amerikai mobilszolgáltatók (AT&T, T-Mobile, Verizon) úgy döntöttek, inkább nem fogják árusítani a készüléket. A Samsung kénytelen volt visszavonulót fújni.

A múlt heti események hatására a Samsung úgy döntött, hogy világszintű készülék-visszahívási programot kezd. A Galaxy Note 7 sorsát ez meg is pecsételte: a telefon többé nem lesz kapható hivatalos kereskedelmi forgalomban.

A Samsung még mindig nem tudja pontosan, hogy mi okozta a készülék meghibásodását. A legfrissebb hírek szerint az Egyesült Államokban összesen 96 telefon gyulladt ki, ebből 23 a készülék-visszahívási program meghirdetése után.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla