Működik a katonai pilótarobot

2016.10.18. 09:42

A robotpilóta eddig láthatatlan volt, algoritmusként futott a fedélzeti rendszerben. A jövő gépesített pilótája azonban nagyon is látható lesz, az amerikai hadsereg kutatói ugyanis azzal kísérleteznek, hogy egy valódi robotkart ültessenek a pilóta mellé, amely úgy viselkedik, mint az emberi másodpilóta, és a gép hagyományos kapcsolóit, gombjait nyomkodja.

A pilótarobot az Aurora Flight Sciences vállalat fejlesztése, és nemrég egy Cessna Caravan fedélzetén tesztelték a manőverezési képességeit. A robotkarhoz tartozik egy tablet, és hangutasításokkal lehet irányítani.

Hamarosan egy Diamond DA-42 repülő pilótafülkéjébe is telepítik a robotkart, és egy helikopterben is ki fogják próbálni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla