Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Internetszolgáltatóvá válna az Amazon

2016.10.19. 09:02

Az Amazon szélessávú internetszolgáltatást szeretne nyújtani európai ügyfeleinek. Az internetet csomagban adnák a Prime termékekkel az értesülések szerint. Az Amazon egyelőre nem jelentette be ezt, csak jól értesült forrásokra hivatkozva írták meg ezt az amerikai szaklapok.

Nem példa nélküli egy ilyen csomag kialakítása, a hagyományos internetszolgáltatók is ajánlanak ügyfeleiknek hasonlókat, olyan csomagokat, amelyekben az internet mellé valamilyen videónézési lehetőséget adnak.

Ha a cég tényleg elindítja a szolgáltatást Európában, közvetlen versenytársa lesz a hagyományos szolgáltatóknak. De egyelőre nem sokat tudni az Amazon terveiről. A találgatások szerint elsőként az Egyesült Királyságban indítanák el, mert az ottani törvények alapján a szolgáltatóknak teljes hozzáférést kell biztosítani a hálózatukhoz a versenytársaknak is. Így viszonylag egyszerűen tudna az Amazon a már meglévő hálózaton saját szolgáltatást ajánlani.

Az Egyesült Államokban nincsen ilyen szabályozás, ott sokkal nehezebb lenne elindulni egy teljesen új szolgáltatónak, hiszen az elejétől kellene kiépíteni mindent. Ezért nem valószínű, hogy ott is bevezetné az Amazon tervezett szolgáltatását.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft