Árpád
-2 °C
3 °C

Többet netezik a világ mobilon, mint számítógépen

2016.11.02. 17:32

Egy nemzetközi kutatás alapján hajszálnyival többen interneteznek mobilról, mint számítógépről. A StatCounter mérései azt mutatják, hogy októberben 51,3 százalék netezett mobilról, miközben 48,7 százalék jutott a számítógépekre. 

Persze érdemes árnyalni a képet, mert országonként jelentős eltérések vannak. Az éppen felzárkózó Indiában már 75 százalék a mobilok aránya, míg a fejlett nyugati országokban, ahol korábban elkezdődött a digitalizáció, még mindig a számítógépek vezetnek. Igaz, nem sokkal. A briteknél 55,6 százalék lóg pc-n, és 44 százalék mobilon, az USA-ban pedig 58-42 százalék az arány, a nagy kijelző javára.

internet usage 2009 2016 ww.png

Az elmúlt évek változást összefoglaló grafikon azonban egyértelműen azt mutatja, hogy muszáj minden szolgáltatást kisebb kijelzőkön is elérhetővé tenni. Ide tartoznak a gáz- víz- és áramszolgáltatók, a közigazgatás, az egészségügyi és oktatási intézmények egyaránt, hogy csak néhány olyan példát említsek, ahol még bőven lenne lehetőség a mobilitás növelésére.  

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?