Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Star Wars-mobilt árulnak Japánban

2016.11.25. 15:51

Japánban komolyan veszik a Star Wars közelgő bemutatóját, a Softbank mobilszolgáltató két filmes logókkal díszített mobilt is piacra dob még karácsony előtt. A rajongók két színből választhatnak, egy fekete birodalmi és egy fehér lázadó modellből.

A mobilokat a Sharp gyártotta, specifikációjuk alapján középkategóriásnak neveznénk a készülékeket. A kijelzőjük 2,3 hüvelykes és 1080p-s, Snapdragon 820 processzort tettek bele, 22,5 megapixeles kamerát és 3000 mAh-es akkumulátort.

Ezen kívül van a mobilokban egy tv-tuner, ami azért szokatlan ebben a kategóriában. Bár lehet, Japánban elterjedtebb, mint Európában. A mobilok 32 gigabájt tárhellyel jönnek és microSD-kártyát is tehetnek bele a felhasználók.

És akkor a tulajdonságok, amelyek miatt Star Wars mobiloknak lehet hívni: élő X-szárnyú vagy TIE fighter háttérkép, kifejezetten erre átírt androidos változat. Egy speciális alkalmazás is kapnak a vásárlók, amellyel 2020-ig akárhányszor megnézhetik Az ébredő erő című filmet. Jár még hozzá egy rakás játék, Star Wars tematikájú ébresztőóra és persze csengőhangok.

A mobilt december 2-ától lehet megvásárolni Japánban. És csak ott, sehol máshol nem dobják piacra ezt a modellt.