Eszter, Eliza
EUR 382,28 Ft
USD 356,34 Ft
14 °C
24 °C

Kettészakadhat a Samsung

2016.11.29. 13:42

A Samsung Electronics azt fontolgatja, hogy felosztják a vállalatot. A befektetők komoly nyomást gyakoroltak rájuk, mivel a részvényárfolyamok csökkenése miatt súlyos pénzeket veszítenek.

Az Elliott Management a múlt hónapban kritizálta a koreai cég struktúráját. Úgy vélték, ez előnyhöz juttatja a Li családot, a Samsung Group tulajdonosát a részvényesekkel szemben. A Samsung Electronics a hétfőn kiadott közleményében azt nyilatkozta, hogy fontolgatják egy új vállalati struktúra kialakítását, ami a tőzsdei működésükre is kihathat.

A Samsung Electronics külső tanácsadók segítségével dolgozik a probléma megoldásán.

A kritikusok szerint a mostani cégstruktúra megnehezíti, hogy pontosan fölbecsüljék a cég valódi értékét, mivel a működése összefonódik a testvér- és leányvállalatokéval. Az átszervezés – vagyis a kettészakadás – abban segítene, hogy a holdingcég különváljon a Samsung Electronicstől, így könnyebben felbecsülhető lenne, hogy milyen üzleti tevékenységet folytatnak.

A döntésnek köze lehet ahhoz, hogy a Samsung részvényárfolyama a közelmúltban hatalmasat zuhant. A cég bizakodva várhatta 2016-ot, de a dolgok nem a terv szerint alakultak. A slágerterméknek szánt Galaxy Note 7 okostelefont kénytelenek voltak kivonni a piacról, mert néhány telefon akkumulátora kigyulladt. Mivel a hibát nem sikerült megszüntetni, a termék visszahívása és megszüntetése mellett döntöttek. A kieső bevételeken túl ez a cég részvényárfolyamára is kihatott: a Samsung vesztesége dollármilliárdokban mérhető.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla