Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Telekom és a Kibervédelmi Intézet megvédi önt az interneten

2017.01.05. 16:17

A lakosság biztonságos internethasználatának támogatása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI) és a Magyar Telekom, közölte a távközlési cég csütörtökön az MTI-vel.

Az együttműködés keretében a Magyar Telekom 2017. január 10-től tájékoztató emailt küld minden olyan mobil vagy vezetékes internet előfizetéssel rendelkező ügyfelének, akinek eszközét internetes támadás érte, és erről az NKI a Telekomot értesítette, feltéve, hogy az ügyfél az email címét megadta a cégnek.

Az NKI pedig rendszeresen értesíti a távközlési céget a tudomására jutott biztonsági eseményekben érintett – okozó, vagy fenyegetett – eszközök IP címéről. A Telekom a megküldött technikai adatok alapján – legfeljebb kéthavonta egyszer – e-mailben tájékoztatja az érintett előfizetőket. A távközlési szolgáltató közleményében hangsúlyozta: a folyamat során ügyfelei kilétét az NKI részére nem fedi fel, így az intézet nem értesül arról, hogy melyik ügyfél eszközét érte támadás.

Mindemellett egy aloldal is indul a telekom.hu-n, amely gyakorlati tudnivalókkal segíti az ügyfeleket abban, hogy milyen konkrét lépéseket tegyenek saját eszközeik védelme érdekében, illetve miként gondoskodhatnak az azonnali vírusirtásról, valamint a hosszabb távú megfelelő vírusvédelemről.