Zsófia, Szonja
9 °C
21 °C

Kína megfejtette a golyóstoll titkát

2017.01.10. 13:07

Kínában űrhajókat építenek, műholdakat bocsátanak fel, mostanra az okostelefonokból is a csúcskategóriát képesek előállítani. Meglepően hangzik, de a golyóstollal viszont nem tudtak mit kezdeni, egészen mostanáig nem tudtak golyóstollat gyártani.

Hiába az ottani gyárakból kerül ki a legtöbb golyóstoll (miért pont ez lenne a kivétel, ugye), a hegyet nem ők gyártották. Mivel a technológiát sikerült a mai napig titokban tartani előlük, importra szorultak.

Az Taiyuan Iron and Steel, az ország legnagyobb acélgyártója most bejelentette, hogy hosszas kísérletezés után sikerült kifejleszteni a golyóstoll hegyét.

Ezt az alkatrészt  ugyanis nem egyszerű előállítani, hiába tűnik annak. Nagyon jó minőségű acél és extra pontos gépek kellenek hozzá. Ezeket eddig Japánból és Svájcból hozták Kínába, milliókat költve rá.

A kínai hírügynökség által közzétett diadaljelentésből az is kiderül, hogy a kínai gyártók máris azt tervezik, hogy átállnak a hazai technológiára. Ha ez tényleg így lesz, akkor kijelenthetjük, hogy a golyóstollak egészére igazzá válik, hogy Made in China.

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
3799 Ft
3230 Ft