Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Boston Dynamics robotjai közül eddig Handle a legjobb fej

2017.02.01. 17:31

Egy konferencián Marc Raibert, a Boston Dynamics robotgyártó cég alapítója bemutatta az első, kerekeken guruló konstrukciójukat.

Az eseményről egy nyolcperces kamerás videó is kikerült a Youtube-ra. A történet 3:45-től lesz érdekes, amikor a kivetítőn először mutatják a Handle nevű kerekes robotot.

Hogy az mit művel! Tornagyakorlatokat végez, a saját tengelye körül forog, mint egy balett-táncos, és ahogy egyensúlyoz, annak párja nincs. Az egész videót érdemes végignézni, főleg, hogy Handle bemutatása után felballag a színpadra SpotMini, a 25 kilós robotkutya, ami még a sört is kihozza

A Google 2013-ban vásárolta föl a Boston Dynamics-t, de a robotgyártó cég máig nem állt elő piacra dobható termékkel. Tavalyi pletykák szerint a Google már a Boston Dynamics eladását fontolgatja, mert – azon túl, hogy pénzt sem hoz – ez a sok túlképzett Terminátor nem vet túl jó fényt a Google-re. Sokaknak nem egyértelmű, hogy a ők csak a Boston Dynamics anyavállalata, de nem ők gyártják ezeket az ijesztő robotokat.