Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Nyáron megszűnhet az uniós roamingdíj

2017.02.01. 13:10

Az uniós tagállamok és törvényhozók közötti tárgyalásokon már csak egy, de annál fontosabb tisztázatlan kérdés maradt; ha ebben sikerül megállapodni, az Európai Unió területén idén nyártól eltörlik a roamingdíjakat – írja az IT Café.

Az Európai Bizottság a ma kiadott sajtóközleményben ismertette a megállapodás részleteit. Eszerint 2017. június 15-től a következő díjszabás érvényes a szolgáltatók közötti elszámolásban:

hanghívásoknál percenként 3,2 eurócent (nagyjából 10 forint), SMS-enként 1 eurócent.

Az adatforgalomnál öt év alatt fokozatosan csökkentik az árakat. Induláskor gigabájtonként 7,7 euró a nagykereskedelmi ár. Ez

  • 2018. január elsejétől 6 euróra,
  • 2019. január elsejétől 4,5 euróra,
  • 2020. január elsejétől 3,5 euróra,
  • 2021. január elsejétől 3 euróra,
  • 2022. január elsejétől 2 euróra csökken.

Andrus Ansip az egységes digitális piacért felelős biztos üdvözölte a megállapodást, mivel így tudják tartani korábbi ígéretüket, és június közepétől megszűnhet a roamingdíj az EU területén, és külföldön is annyit fizetünk a szolgáltatások használatáért, mint otthon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?