Már idegenekkel is lehet ismerkedni Facebookon

2017.02.02. 10:24

Új szekciót vezet be a Facebook a mobilappjában, ahol a felhasználók kedvükre keresgélhetnek azok között, akik szintén mennek egy eseményre, ugyanabban a városban élnek, vagy ugyanannál a cégnél dolgoznak – írja a Techcrunch.

Az új Discover People nevű funkció pontosan arra jó, amit a neve sugall, embereket lehet vele felfedezni, a munkaügyi networkingtől akár a randizásig. Persze erre eddig is lehetett ismeretlenekre ráirkálni Facebookon, de a cég eddig nem próbálkozott azzal, hogy azonos érdeklődés alapján kifejezetten segítse idegenek összekötését.

A Facebook megerősítette, hogy valóban elkezdték bevezetni a funkciót, amely fokozatosan érkezik meg az androidos és iOS-es készülékekre is. Akinek megjön, az a navigációs menüben találja majd meg a Barátok, Események, Csoportok és hasonló menüpontok alatt.

Az új menüpontba belépve a Facebook kéri a felhasználót, hogy "mutatkozzon be", vagyis frissítse a profilját. A saját profil alatt pedig ott sorakozna közelgő események és azok, akik azt jelölték, hogy részt vesznek ezeken. Alul pedig más közös pontok, például lakó- vagy munkahely alapján lehet keresgélni. A már ismerősnek jelölt felhasználók sehol se látszanak, hiszen a cél az újak felfedezése.

A Facebook szerint az idegen profilokból mindig csak a nyilvánosan elérhetőnek beállított információk látszanak – újabb ok, hogy átnézze, ki mit láthat önről, ehhez ebben a cikkben adtunk segítséget.

A felfedezősdi bizonyára számíthat majd kritikára is a magánszféra védelmezőitől. Az már önmagában nem mindenkinek tetszik, hogy mindenképpen nyilvános, bárki által látható adat, ha bejelöljük egy eseménynél, hogy ott leszünk. Valószínűleg a Tinder és más randizós appok se lesznek elragadtatva attól, hogy a Facebook az ő birodalmukban kezd el tapogatózni.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM