Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Egyre nagyobb bajban a balhés Tesla-kihívó

2017.02.03. 11:27

A korábban bejelentett hét modell helyett mégis inkább csak kettőt fog gyártani a Faraday Future nevű elektromosautó-gyártó, és a tervezett gyáruk is majdnem ötöde lesz csak az eredeti elképzelésnek – írja az Engadget.

A Faraday Future már a színre lépésekor a Tesla nagy kihívójának állította be saját magát, de egyelőre az idei CES-en bemutatott FF91 az egyetlen működő modelljük, és ez se aratott osztatlan sikert, ráadásul 2018 előtt biztos nem kerül piacra. Közben a cég fölött már hónapok óta gyülekeznek a sötét felhők, volt munkatársak beszámolói szerint el vannak maradva a munkával, elfogyott a pénzük, otthagyják őket a beszállítók, és egy fura kínai tulajdonosi összefonódás is bonyolítja a helyzetüket.

A nevadai gigagyárat Las Vegas közelében építenék, de eredetileg tavaly őszre tervezték, ehhez képest a januári bemutató idején még el se kezdődtek a munkálatok, csak látványterveket mutogattak a komplexumról. A cég alelnöke ennek ellenére még a CES-en is magabiztosan beszélt az építkezésről, de ezek szerint valóban gondok vannak a projekttel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?