Árpád
-2 °C
3 °C

Nekimennek Trumpnak a techcégek

2017.02.06. 08:50

Több mint kilencven techcég közösen tiltakozott Donald Trump bevándorlásellenes, beutazást tiltó rendelete ellen. A cégek között sokat bevándorlók alapítottak vagy bevándorlókat foglalkoztatnak. A tiltakozást szombat este nyújtották be az amerikai fellebbviteli bíróságnak.

A közös nyilatkozatot egy héttel későbbre tervezték, de a hétvégi események meggyorsították annak kiadását. Hétvégén ugye egy seattle-i szövetségi bíró azonnali hatállyal és országos szinten felfüggesztette az egy héttel korábban meghozott beutazási rendeletét. Trumpék fellebbeztek, de egy háromtagú San Franciscó-i fellebbviteli bíróság elutasította az indítványukat. Az ügy persze még folytatódik.

Összesen 97 techcég írta alá a tiltakozást, köztük a Google, Facebook, Apple, Microsoft, Netflix, Airbnb, Uber, Pinterest, Twitter, Reddit, Kickstarter, GitHub, Mozilla, Dropbox, Zynga. Egyzsóval a nagyok közül szinte mindegyik. Hiányzik azonban az aláírók közül a Tesla, a SpaceX, HP, IBM, Yahoo és Oracle.

Az 53 oldalas beadványban arról írnak, hogy a bevándorlók milyen sok mindennel járultak hozzá az Egyesült Államok és cégeinek fejlődéséhez és gazdasági sikereihez.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?