Lenke
14 °C
28 °C

Az LG új okosórái kapják meg az új viselhető Androidot

2017.02.09. 13:11

Az LG új okosóra-generációt jelentett be. Az LG Watch Style és LG Watch Sport elnevezésű karórákon már az androidos viselhető technológiákat meghajtó új operációs rendszer, a Wear 2.0 fut majd.

A két modellben közös, hogy P-OLED kijelzőt kapnak, 4 gigabájtnyi hely lesz bennük, és a környezetükkel wifin és bluetooth-on keresztül tudnak kommunikálni. A meghajtás is azonos, 1,1 gigahertzes Snapdragon Wear 2100-as processzor dolgozik majd a víz- és porálló tokban, a töltésről pedig vezeték nélküli módszer gondoskodik.

vpavic 250117 1420 0076

A sportváltozatban nagyobb kijelző, illetve a mozgás pontosabb követésére kitalált giroszkóp, gyorsulásmérő, nyomásmérő és GPS-szenzor lesz, több lesz benne a RAM (768 a Style 512-jével szemben), LTE-képes lesz és raknak bele NFC-csipet is. És hogy emiatt a sok kütyü miatt ne merüljön le fél óra alatt, az akkumulátora is nagyobb kapacitású lesz, 430 mAh-s.

A Style ezzel szemben kisebb kijelzőt kap, valamennyivel vékonyabb is lesz, és három választható színben érkezik: titán, rózsaszí... akarom mondani, rózsaarany és ezüst közül választhatnak majd a vevők, az óraszíj pedig bőr lesz. Se LTE, se GPS, se NFC nem lesz benne, szóval az Android Pay ezen a modellen nem működik majd.

Az LG óráinak bejelentése egyben az Android Wear 2.0 debütálása is, egyelőre csak erre a két termékre lesz elérhető, de a Google azt ígérte, hogy egy frissítés keretein belül még az idén elérhetővé teszik majd más eszközökre is.