Ödön
2 °C
11 °C

Vádat emeltek az NSA legnagyobb tolvaja ellen

2017.02.09. 16:06

Egy szövetségi esküdtszék vádat emelt az NSA egy korábbi alvállalkozója ellen, amiért két évtized alatt minden korábbinak nagyobb mennyiségű titkos dokumentumot lopott el amerikai állami szervektől – írja a Financial Times.

Az 52 éves Harold T. Martin az NSA mellett a CIA-tól és a kiberhadviselést koordináló US Cyber Commandtól is rámolt ki minősített információkat, többek között kiberfegyverekről és a sebezhetőségeikről, külföldi hírszerzési célpontokról és egy lehallgatóközpont elhelyezkedéséről. Az FBI tavaly augusztusban tartóztatta le, és több ezer dokumentumot találtak nála.

Martint nemzetvédelmi információk húszrendbeli szándékos eltulajdonításával vádolják, és ha mindenben bűnösnek találják, akár 200 évnyi börtönbüntetést is kaphat. A védelmét ellátó ügyvéd szerint viszont nincs arra bizonyíték, hogy el akarta volna árulni az országát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?