Judit, Xénia
18 °C
35 °C

Óriásüzletet köt az Apple a Samsunggal

2017.02.14. 09:12

Az Apple óriási megrendelést adott le a Samsungnak: kijelzőket fognak vásárolni 4,35 milliárd dollár értékben. A dél-koreai Korea Herald értesülései szerint a Samsung eddig már tízmilliárd dollár értékben szállított kijelzőket az iPhone-okhoz.

A Samsung nemrég nyerte meg a megrendelést 60 millió OLED-panel gyártására. Tavaly áprilisban már nyertek egy hasonló tendert százmillió panel legyártására, ezzel a Samsung az Apple legnagyobb beszállítójává vált. Legalábbis arra az iPhone-ra, amit az idén ősszel mutatnak majd be.

A Samsung akkor pörgette fel az OLED-gyártást, amikor megjelentek az első hírek, hogy az Apple OLED-re vált a mobiloknál. Iparági elemzők szerint a dél-koreai cég az iPhone-panelek 80 százalékát fogja gyártani. Ez szép szám – főleg, ha azt nézzük, hogy egy-egy iPhone-sorozatból nagyjából 200 milliót adnak el.

A Samsungnak három gyára van most, ahol OLED-kijelzőket tud gyártani. De a hírek szerint egy negyedik üzem megépítését is tervezi, hogy ki tudja elégíteni az egyre növekvő igényeket.

Persze a megrendelésről szóló híreket még egyik cég sem erősítette meg.