Judit
2 °C
7 °C

Visszaadja a látást egy új okosszemüveg

2017.02.16. 11:49

Szerdán mutatta be legújabb termékét, az eSight 3 kamerás szemüveget az elektronikus szemüvegek gyártására szakosodott eSight Corporation. Az új látásjavító eszköz segítségével a gyengénlátók (azaz akik nem teljesen vakok, de a teljes látáshoz képest csak 10-33 százalékos látással bírnak) szinte teljesen visszanyerik a látás élményét, és ezzel alapvetően korlátozások nélkül élhetik életüket.

A súlyos látáscsökkenéssel élők a speciális szemüveg használatával szinte ugyanúgy érzékelhetik az őket körülvevő világot, mint látó társaik, ebből adódóan ugyanazokat a tevékenységeket, foglalkozásokat űzhetik mint a többi ember, kivéve az úszást és a járművezetést. Az eSight 3 egész nap viselhető elektronikus szemüveg jóval kisebb, könnyebb, kényelmesebb, mint a manapság kapható, bumfordi VR-szemüvegek.

Fotó: esighteyewear.com

A középrészre beépített, nagy érzékenységű, nagy felbontású kamera a környezet képét a szemek előtt lévő két OLED képernyőre vetíti. A késlekedés nélkül megjelenített színes videofeedet szoftveresen igazítja a felhasznaló szemeihez, aki egy kis távirányító segítségével finomhangolhatja, vagy akár nagyíthatja is az érzékelt képet. A beépített wifi és HDMI lehetővé teszi, hogy a szemüveg viselője képeket, videókat rögzítsen és oszthasson meg.

A világban körülbelül 300 millió gyengénlátó ember él, az amerikai cég olcsónak nem mondható (csaknem tízezer dollárba, majdnem hárommillió forintba) terméke nyilván nem fog egy csapásra mindenkihez eljutni. A szemüveg még az Egyesült Államokban is megfizethetetlen a látássérültek többsége számára, ebben a cég speciális programja személyre szabott részletfizetési konstrukciókkal, céges, alapítványi, egészségbiztosítási támogatások, adóvisszatérítési lehetőségek igénybevételével kínál megoldást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?