Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tömeges leépítésre készül a Telenor

2017.02.20. 11:35

Csaknem minden tizedik dolgozójától megválik a Telenor Magyarországon – írja a Portfolio.hu. A leépítés nem érinti az üzletek és ügyfélszolgálatok, illetve a lakossági és vállalati ügyfelekkel közvetlenül foglalkozó munkatársakat. A támogató területeken (pénzügy, marketing, IT) dolgozók közül többeket elbocsátanak.

A leépítés tényét a Telenor is megerősítette.

A Portfolio úgy értesült, hogy a vállalat 100-120 főt bocsáthat el. Mivel a legutóbbi ismert alkalmazotti létszám 1059 fő volt, a leépítés a dolgozók 9,4-11,3 százalékát érintheti. A Telenor bejelentette, hogy támogatják a dolgozók önkéntes távozását, részmunkaidőre való áttételét, illetve az elhelyezkedésüket, és hogy a jogszabályi kötelezettségeken túlmenően fogják anyagilag kompenzálni a távozókat.

A cég dolgozóit március 14-én tájékoztatják arról, hogy kiket érint a leépítés.

A hivatalos közlemény szerint a leépítésre a hatékonyabb munkaszervezéshez volt szükség, de a Portfolio cikke megemlíti, hogy az új menedzsment nem elégedett a Telenor teljesítményével: szinte már nem is a piacvezető Magyar Telekommal, hanem a Vodafone-nal kell versenyezniük a nagyobb piaci részesedésért.