Jenő
-2 °C
6 °C

A dánok az elsők, akik a Bitcoin segítségével csuktak le drogdílereket

2017.02.23. 16:13 Módosítva: 2017-02-24 10:41:16

A dán rendőrség lett az első a világon, akiknek sikerült a bitcoin tranzakciókat felhasználni kábítószer-kereskedők ellen, írja a TheLocal. Már két dílert kaptak el így.

A Bitcoin egy olyan, a kormányok és gazdasági szervezetek befolyásától mentes, kibocsátók nélküli fizetési rendszer, ami teljesen névtelen és tulajdonképpen visszakövethetetlen, a hozzá járó fizetési eszköz, a bitcoin értékét pedig a tisztán matematikai folyamatok határozzák meg. Tehát egy, a résztvevők anonimitást garantáló program, aminek a fizetési eszközével lehet akár drogokat, fegyvereket és még egy csomó dolgot is vásárolni.

A bitcoin a blockchain, azaz a blokklánc technológiára épül, ami lehetővé teszi a különböző értékek egyszerű cseréjét. A tranzakciók történetét egymástól független számítógépek tartják nyilván, amikhez bárki csatlakozhat. A rendőrség a blockchain analízis során kapcsolatot talált a dílerek és bitcoin tranzakciók között, így sikerült azonosítani a bűnözőket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?