Gyilkossági tanúként hallgatnák ki az Amazon okoshangszóróját

2017.02.23. 15:24

Az Amazon továbbra sem enged az amerikai ügyészség kérésének; arra próbálják rávenni őket, hogy adják át a nyomozó hatóságoknak egy meggyilkolt áldozat Amazon Echo-profilját. 

Amikor a hatóságok először megkeresték az Amazont, a cég arra hivatkozva utasította vissza a kérést, hogy a nyomozók nem tudták megindokolni, hogy miért lenne szükségük a kérdéses adatokra. Az ügyészség viszont azzal érvel, hogy az adatok fényt deríthetnének a történtekre.

A rendőrségnek minden információra szükségük lenne, ami az Amazon szerverein található, és összefüggésbe hozható Victor Collins halálával. Collinst 2015 novemberében holtan találták egy barátja pezsgőfürdőjében. A barát, James Andrew Bates azt állította, nem bűnös a gyilkosságban; ő hívta fel az arkansasi rendőrséget azzal, hogy megtalálta a holttestet.

A bírósági feljegyzések szerint a holttest ajka és az egyik szeme megduzzadt, és a pezsgőfürdő körül vérfoltokat is találtak. A nyomozók kiderítették, hogy a gyilkosság időpontjában zene szólt a hátsó teraszon; szerintük ezt az Amazon házi asszisztensével, Alexával streamelték.

Az Amazon nyilván nem a gyilkos kézre kerítését próbálja megakadályozni, de számukra az is fontos, hogy vigyázzanak az ügyfeleik személyes adataira. Ha kiadnák a szerveren található adatokat, az veszélyes precedenst teremtene, ami komolyan árthatna az üzletmenetüknek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport