Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyilkossági tanúként hallgatnák ki az Amazon okoshangszóróját

2017.02.23. 15:24

Az Amazon továbbra sem enged az amerikai ügyészség kérésének; arra próbálják rávenni őket, hogy adják át a nyomozó hatóságoknak egy meggyilkolt áldozat Amazon Echo-profilját. 

Amikor a hatóságok először megkeresték az Amazont, a cég arra hivatkozva utasította vissza a kérést, hogy a nyomozók nem tudták megindokolni, hogy miért lenne szükségük a kérdéses adatokra. Az ügyészség viszont azzal érvel, hogy az adatok fényt deríthetnének a történtekre.

A rendőrségnek minden információra szükségük lenne, ami az Amazon szerverein található, és összefüggésbe hozható Victor Collins halálával. Collinst 2015 novemberében holtan találták egy barátja pezsgőfürdőjében. A barát, James Andrew Bates azt állította, nem bűnös a gyilkosságban; ő hívta fel az arkansasi rendőrséget azzal, hogy megtalálta a holttestet.

A bírósági feljegyzések szerint a holttest ajka és az egyik szeme megduzzadt, és a pezsgőfürdő körül vérfoltokat is találtak. A nyomozók kiderítették, hogy a gyilkosság időpontjában zene szólt a hátsó teraszon; szerintük ezt az Amazon házi asszisztensével, Alexával streamelték.

Az Amazon nyilván nem a gyilkos kézre kerítését próbálja megakadályozni, de számukra az is fontos, hogy vigyázzanak az ügyfeleik személyes adataira. Ha kiadnák a szerveren található adatokat, az veszélyes precedenst teremtene, ami komolyan árthatna az üzletmenetüknek.