Árpád
-2 °C
4 °C

Magyar appfejlesztők a világsiker küszöbén

2017.02.23. 21:27

Idén először egy magyar csapat, a Bitrise is bekerült a startupvilág élvonalát képviselő Y Combinator három hónapos inkubációs programjába, ami azzal ér majd véget, hogy a résztvevők a Szilícium-völgy legkomolyabb befektetőinek mutatják meg a termékeiket, szolgáltatásaikat, hátha sikerül tőlük jó sok tőkét szerezni.

Maga a Y Combinator arról híres, hogy a befektetéseiből mostanáig tíz olyan cég jött létre, amelyek értéke meghaladja az egymilliárd dollárt. Ilyen például a Dropbox, az Airbnb vagy a Reddit, és ez adja az inkubációs program presztízsét. Összesen több mint ezerötszáz cégbe fektettek be, ezek összértéke meghaladja a 80 milliárd dollárt.

A Bitrise neve eddig sem volt ismeretlen a Szilícium-völgy környékén, a budapesti csapatnak ugyanis már partnere többek közt a Foursquare és a Product Hunt. Olyan szoftverük van, amely megkönnyíti a mobilappok fejlesztését, a partnereik időt és pénzt takaríthatnak meg az általuk nyújtott automatizálási lehetőségekkel. Első indulótőkéjüket a Mosaik startup központot is támogató Fiedler Capital befektetőcégtől kapták.

Most a Bitrise a hazai mérnöki csapat bővítésére készül, és keményen dolgoznak, hogy a március 20-21-én esedékes Demo Day rendezvényen jól szerepeljenek a befektetők előtt.  

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?