Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Google beperelte az Ubert

2017.02.24. 12:13

A Google anyacége, az Alphabet által megalapított Waymo pert indított az Uber ellen. A Waymót idén hozták létre; gyakorlatilag ez a Google önvezető autót fejlesztő divíziója.

A Waymo azzal vádolja az Ubert, hogy a Waymo egykori menedzsere, Anthony Levandowski cégtitkokat vitt magával, amikor távozott a vállalattól, és az Ubernél vállalt munkát. A Waymo szerint az ellopott cégtitkokat az Uber felhasználta a tavaly bemutatott önvezető autója, az Otto fejlesztésénél.

Az Uber azt nyilatkozta, hogy komolyan veszik a bejelentést. Alapos vizsgálatot ígértek.

A vádirat szerint Levandowski legalább 14 000 szigorúan titkos tervet töltött le, hat héttel azelőtt, hogy felmondott a Waymónál.

Úgy véljük, ez egy összehangolt terv része volt, hogy ellopják a Waymo üzleti titkait és szellemi tulajdonát.

– írta a Google a vádiratban.

A kérdéses technológia a LIDAR, vagyis a lézer alapú radarrendszer, amit a Google önvezető autói a tájékozódáshoz használnak. A csütörtökön beadott bírósági dokumentumok szerint az Otto áramköri rajzai feltűnően hasonlítanak a LIDAR rendszerére. A Levandowski által letöltött, 14 000 oldal dokumentum között a LIDAR áramköri rajza is megtalálható volt.