Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elon Musk 2018-ban Hold körüli útra küld két turistát

2017.02.27. 23:20

Történelmi bejelentést tett hétfőn Elon Musk, a SpaceX tulajdonosa, aki közölte, 2018 végéig két civil turistát küld Holdkerülő útra. Már a jelöltek is megvannak, de azt nem árulta el, kik fizetnek – feltehetően óriási összeget – a lehetőségért. Az út várhatóan egy hétig tart majd, és a Hold megkerülése után egy nagyobb kanyarral térnek majd csak vissza a Földre. A kilövést ugyanott, Cape Canaveralben végzik majd el, ahonnan az Apollo-program is indult.

A két jelentkezőt, akik a jelentős előleget már ki is fizették, komoly teszteknek vetik majd alá, és még idén megkezdik a fizikai felkészítésüket az útra. A két utazó nevét várhatóan majd csak ennek kezdete után hozzák nyilvánosságra, annyit viszont közölt a SpaceX, hogy rengetegen érdeklődtek hasonló opció iránt, így szinte biztos, hogy nem egyszeri útról lesz szó.

Az orosz kormány utanként 20 millió dollárért adott el utakat a Nemzetközi Űrállomásig.