Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Úgy fogy a Playstation VR, hogy még a Sony is meglepődött

2017.02.27. 11:27

A Sony bejelentette, hogy a piacra dobása utáni első négy hónapban 915 ezret kapkodtak el a virtuálisvalóság-szemüvegéből, a Playstation VR-ból – írja a New York Times.

A japán cég azt várta, hogy az első hat hónapban egymilliót adnak el belőle, amit ezek alapján simán meg fognak haladni. Ebben szerepe lehet annak, hogy a Playstation VR olcsóbb a vetélytársaknál: 499 dollárba (145 ezer forintba) kerül, szemben az 599 dolláros Oculus Rifttel és a 799 dolláros HTC Vive-val, és ezekkel ellentétben nincs szükség hozzá erős PC-re sem. A VR-szemüveg a Playstation 4 konzollal használható, a cég decemberi adatai alapján ebből addig több mint 50 millió fogyott.

A Sony nagy konzolos vetélytársa, az Xboxot gyártó Microsoft is tervez saját VR-szemüveget a maga gépéhez, a Project Scorpio néven futó eszközről a júniusi E3 gémershow-n fognak további részleteket elárulni.