Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Végre más mobilokra is jön a Google asszisztense

2017.02.27. 12:21

A Google bejelentette, hogy a hangvezérelt digitális asszisztense, a fantáziadús nevű Asszisztens a héten kitör a cég saját gyártású Pixel csúcsmobiljairól, és más telefonokon is elérhetővé válik – írja a Tech Times.

Egészen pontosan az legújabb Nougat és az azelőtti Marshmallow fedőnevű Android-verziókat futtató mobilokon lehet majd használni az asszisztenst, amelyből azok, akiknek nincs Pixelük, eddig csak a Google új csetalkalmazásában, az Allóban kaphattunk ízelítőt.

Ha valaki nem annyira örül ennek a bejelentésnek, az minden bizonnyal az LG, hiszen a barcelonai mobil világkongresszuson frissen bemutatott új csúcsmobiljukat, a G6-ot többek között éppen azzal hirdették, hogy ez az első nem-Pixel mobil, ahová megjön az Assziszens, de ez ezek után kevésbé fog jól hangozni.

Nem csoda egyébként, hogy a Google hirtelen minél több készülék felé nyitna, hiszen amíg az ő asszisztensük szinte csak a saját legújabb kütyüikbe – a Pixelek mellett a Google Home-ba és pár okosórába – kerültek be, az Amazon saját Alexája szépen elhúzott az intelligens asszisztensek egyre fontosabbá váló piacán.

A Google Asszisztens először az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és Németországban jelenik meg, de a Google azt ígéri, "a következő évben" további nyelvek támogatását is tervezik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?