Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Végre más mobilokra is jön a Google asszisztense

2017.02.27. 12:21

A Google bejelentette, hogy a hangvezérelt digitális asszisztense, a fantáziadús nevű Asszisztens a héten kitör a cég saját gyártású Pixel csúcsmobiljairól, és más telefonokon is elérhetővé válik – írja a Tech Times.

Egészen pontosan az legújabb Nougat és az azelőtti Marshmallow fedőnevű Android-verziókat futtató mobilokon lehet majd használni az asszisztenst, amelyből azok, akiknek nincs Pixelük, eddig csak a Google új csetalkalmazásában, az Allóban kaphattunk ízelítőt.

Ha valaki nem annyira örül ennek a bejelentésnek, az minden bizonnyal az LG, hiszen a barcelonai mobil világkongresszuson frissen bemutatott új csúcsmobiljukat, a G6-ot többek között éppen azzal hirdették, hogy ez az első nem-Pixel mobil, ahová megjön az Assziszens, de ez ezek után kevésbé fog jól hangozni.

Nem csoda egyébként, hogy a Google hirtelen minél több készülék felé nyitna, hiszen amíg az ő asszisztensük szinte csak a saját legújabb kütyüikbe – a Pixelek mellett a Google Home-ba és pár okosórába – kerültek be, az Amazon saját Alexája szépen elhúzott az intelligens asszisztensek egyre fontosabbá váló piacán.

A Google Asszisztens először az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és Németországban jelenik meg, de a Google azt ígéri, "a következő évben" további nyelvek támogatását is tervezik.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek