Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Mozilla megvette a Pocket olvasóappot

2017.02.28. 11:44

A Firefox böngészőt is kiadó Mozilla megvette a Pocket nevű népszerű olvasóappot – jelentette be a blogján a cég.

A Pocket három dologra jó:

  • cikkeket lehet elmenteni vele későbbi olvasásra (vagy éppen videókat későbbi megnézésre),
  • ezekről a cikkekről lefejti a zavaró körítést, hogy olvashatóbb formába hozza őket, és
  • új olvasnivalókat segít felfedezni.

Az elmentett tartalmak aztán később, ha épp több időnk van rájuk, újra elővehetők, hogy ne akkor vonják el a figyelmünket, amikor más dolgunk van. A Pocketot ezért be is választották abba a felhasználóbarát szoftvereket gyűjtő kezdeményezésbe, amelyről a direkt addiktívan tervezett digitális szolgáltatások kapcsán írtunk :

Kapcsolódó

Az iPhone úgy hat, mint a drog

A legnépszerűbb alkalmazások felzabálják az életünket, és nem tudunk mit tenni ellene. A felelősség a szoftvergyártóké lenne, ha már ők szabadították ránk ezt a digitális drogfüggőséget.

A Mozilla szerint a fő küldetésük, hogy "az internet egészséges maradjon", amiben ez az üzlet az első stratégiai lépésük. Ezért fontos nekik a Pocket új tartalmakat felfedező funkciója, mert az segít nyitott helyként megőrizni a netet, ahol mindenféle minőségi tartalomba bele lehet botlani, nem csak olyasmibe, amit mondjuk a Facebook feldobál a preferenciáink alapján. Persze az se jöhet nekik rosszul, hogy a Pocket mobilappjai nagyon népszerűek, ami segíthet a Mozillának megvetni a lábát a mobilos piacon, ami eddig kevéssé sikerült nekik.

A két cég már eddig is szorosan együttműködött, a Mozilla tavaly be is építette a Firefoxba az addig csak kiterjesztésként elérhető Pocketot. A Pocket azt ígéri, a lényeg marad a régiben, a szolgáltatás zavartalanul üzemel tovább, és a csapat se olvad be a Mozillába.