Így néz ki az űrből a világ legnagyobb napelemfarmja

2017.03.01. 10:30

A kínai  Lungjanghszia-gátnál  adták át a  világ legnagyobb napelemfarmját még  2014-ben.  A NASA  készített  egy képet még a 2013-as építkezés idején, meg egyet idén januárban, érdemes összehasonlítani a különbséget:

A Lungjanghszia-gát Napelempark akkor és most

A Business Insider szerint a 850 megawattos kapacitású farm nagyjából 140 ezer háztartás áramellátását képes biztosítani. Ehhez 4 millió napelempanelt szereltek fel egy 26 négyzetkilométeres területen. Csak hogy el tudják képzelni: ez olyan, mintha Csepel teljes területét napelemekkel borítanánk be.

Bár Kína hagyományosan a világ legkörnyezetszennyezőbb országa, és még mindig  bőven van hova fejlődniük , az utóbbi években  a zöldenergia-berhuzások élére álltak , és folyamatosan  öntik  a pénz ebbe a területbe. Csak tavaly 103 milliárd dollárt (30 ezermilliárd forintot) fordítottak erre, és év végére elérték a 77 gigawattnyi megújulóenergia-kapacitást. A fenti képeken látható napelemfarm se sokáig lesz már a világ legnagyobbja, Kína  már tervez  egy 2000 megawattos új telepet.

Kapcsolódó

Fű alatt lepi meg a világot Kína

Kína egymaga szinte annyi szenet használ el, mint a világ többi része együttvéve. De azt nem sokan tudják, hogy egymaga annyit költ tiszta energiára, mint az Egyesült Államok és Európa együttvéve. Nagy célokat vállalnak, de eddig úgy tűnik, jönnek is az eredmények. Lehet-e a a szén és szmog országából a tiszta energia élharcosa?  • Hírek
  • Hírek