Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Rohamtempóban készült a Facebook Live

2017.03.07. 09:18

Több mint száz Facebook-fejlesztőt különítettek el tavaly év elején, miután dolgozni mentek egy szép csütörtöki napon. A Wall Street Journal értesülései szerint a cég munkatársait személyesen Mark Zuckerberg utasítására vették ki éppen futó projektjeikből, hogy az akkor legfontosabbnak tartott fejlesztésen, a Facebook Live-on dolgozhassanak.

A Facebook Live az egyik legfontosabb fejlesztése volt a közösségi oldalnak, érthető tehát, hogy miért akartak minél nagyobb tömeget erre koncentrálni. A céljuk az volt, hogy a Facebook milliárdos felhasználótömege tudjon élőben videókat streamelni.

Mark Zuckerberg állítólag hirtelen hozta meg ezt a döntést a kaliforniai Menlo Parkban lévő irodájában. Két hónapot adott arra, hogy elkészüljenek a fejlesztéssel a mérnökök.

Egy hagyományos cégnél egy új termék bevezetése akár éveket is igénybe vehet. Az olyan IT-cégeknél, mint a Facebook erre nincs idő, itt mindennél jobban értékelik a gyorsaságot. De a gyorsaságnak ára van, amelyekkel a Facebook a mai napig küzd.

Nem tudnak még jó választ adni arra a kérdésre, hogyan kezeljék az kamera előtti erőszakot, hogyan döntsenek ennek cenzúrájáról. A WSJ-nek olyan információi vannak, hogy eddig legalább ötven esetben közvetítettek Facebook Live-on erőszakot, még gyilkosság, öngyilkosság is előfordult, de olyan is, hogy egy mentálisan sérült tizenévest vertek meg a kamerák előtt.