Kémkedő vibrátorokért jár kártérítés

2017.03.14. 11:30

Megegyezéssel zárult az okosvibrátorokat gyártó Standard Innovation pere, amit az adatgyűjtési gyakorlata miatt indítottak ellene. A We-Vibe vibrátor gyártója piackutatási célból elmentette a beépített szenzorok adatait, ám ez csak azután derült ki, hogy hekkerek behatoltak a cég rendszerébe.

Aki app nélkül használta a We-Vibe vibrátort, 200 dolláros kártérítésre számíthat, míg az okostelefonnal gyönyört szerző ügyfelek esetében akár 10 000 dollárig is elmehet a kárpótlás összege.

A kanadai cég összesen 3,75 millió dollárt bukott az ügyön - írja a Fortune. A pert egyébként egy nő indította ellene, miután a hekkelésről szóló cikkekből megtudta, hogy a központi szerveren nagyjából mindent információ megtalálható az önkielégítési szokásairól.

A vállalat azt állítja, hogy az elmentett önkielégítések nem kerültek illetéktelen kezekbe, és kiberbiztonsági szakértőkkel fejleszti tovább az alkalmazást.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás