Április 11-én kinyírják a Windows Vistát

2017.03.17. 13:20

Több mint tíz évvel ezelőtt, 2007 január 30-án jelent meg a Windows Vista operációs rendszer, és az ebben bevezetett biztonsági újítások sok felhasználónál leverték a biztosítékot, mert az indokolatlanul sok figyelmeztetés állandóan megakasztotta a munkát. Ezt viszont nem a rendszer frissítésével, finomhangolásával javították, hanem gyorsan kiadták a Windows 7-et, hogy az vegye át a helyét.

A Vista terméktámogatásának a nagy részét már 2012-ben leállították, de mostantól a rendszer futtatása kimondottan veszélyes lesz, a Microsoft ugyanis leállítja a Security Essentials kiberbiztonsági csomag támogatását is.

Mindenkit Windows 10-re terelnének

A Microsoft nyilvánvalóan azt szeretné, hogy mindenki a legmodernebb technológiákat használja, ezért a Vista felhasználóinak a Windows 10-re való frissítést ajánlja. Ez valószínűleg a hardver lecserélését is jelenti.

A sokkal fiatalabb Windows 7 és 8 operációs rendszerek felhasználói is kénytelenek elgondolkodni a váltáson, mert a Microsoft ezekben már nem támogatja a legfrissebb Intel Kaby Lake és AMD Ryzen processzorokat.

Akik a legmodernebb hardvert teszik a régebbi Windows alá, azokat a Microsoft egyetlen hibajavító folttal sem fogja megajándékozni - írja a PC World. Egészen addig nem érkeznek patchek, amíg nem frissítenek Windows 10-re.  • Bérelnék
  • Bankszámla